Ministerie van Volksgezondheid bouwt acht ‘XL-locaties’ Testen voor Toegang

Songfestivalfans staan in de rij voor de teststraat.
Songfestivalfans staan in de rij voor de teststraat. Foto Robin Utrecht/ANP

Stichting Open Nederland, de organisatie die het Testen voor Toegang organiseert, is begonnen met de aanbesteding voor acht nieuwe, extra grote testlocaties. Dat maakte de stichting op haar website bekend.

De acht zogenaamde XL-locaties worden in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid gebouwd en zullen samen zorgen voor een capaciteit van 120.000 extra toegangstesten per dag. De 52 bestaande Testen voor Toegang-locaties hebben nu een capaciteit van 225.000 testen per dag. De nieuwe locaties worden gebouwd in Amsterdam, Zwolle, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Alkmaar, Tilburg en Maastricht.

Op vrijdagmiddag stond er bij een aantal Testen voor Toegang-locaties weer lange rijen. Ook vorig weekend werden lange wachttijden voor bij teststraten gemeld. Voor dit weekend zijn 260.000 afspraken gemaakt bij Testen voor Toegang. Vorig weekend waren dat er bijna 230.000.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Bij het RIVM zijn het afgelopen etmaal 962 positieve coronatests gemeld