Jongeren geboren in 2004 kunnen afspraak maken voor vaccinatie

Jongeren die zijn geboren in 2004 en dus 17 jaar zijn geworden of gaan worden, kunnen vandaag vanaf 10.00 uur een afspraak maken voor een prik tegen het coronavirus. Later kunnen ook andere tieners vanaf 12 jaar zich melden voor een afspraak.

In totaal kunnen een miljoen jongeren zich laten vaccineren. Ze krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech. Het is de bedoeling dat zij voor het begin van het nieuwe schooljaar een eerste prik kunnen halen. In de eerste schoolmaand kunnen ze dan de tweede prik krijgen.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) besloot eerder deze week dat ook gezonde tieners van 12 tot en met 17 jaar gevaccineerd kunnen worden. Dat volgde op een positief advies van de Gezondheidsraad. Het vaccineren van jongeren zorgt volgens de minister voor „directe en indirecte gezondheidswinst” voor de tieners en kan een opleving van het virus in het najaar tegengaan.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ipsos: meerderheid Nederlanders wil weten wie er gevaccineerd is