Duitse voetballer Toni Kroos stopt met interlandcarrière

Toni Kroos na het verlies van Duitsland in de achtste finale tegen Engeland op 29 juni, 2021.
Toni Kroos na het verlies van Duitsland in de achtste finale tegen Engeland op 29 juni, 2021. Foto Frank Augstein/AFP

De achtste EK-finale waarin de Duitse ploeg van Engeland verloor, was de laatste interlandwedstrijd van middenvelder Toni Kroos. Hij maakte op vrijdagmiddag via Instagram bekend dat hij stopt met zijn interlandcarrière. „Ik heb 106 keer voor Duitsland gespeeld”, schrijft hij. „Er komt geen andere keer.” Afgelopen dinsdag won Engeland van Duitsland met 2-0.

Kroos noemt als reden dat hij zich volledig wil concentreren op zijn „doelen bij Real Madrid”, waar hij sinds 2014 speelt. Hij wil daarnaast meer tijd vrijmaken voor zijn vrouw en drie kinderen. In de 106 wedstrijden die Kroos voor Duitsland speelde, scoorde hij zeventien keer. Hij deed mee aan drie EK’s en drie WK’s. Hij speelde ook toen Duitsland in 2014 wereldkampioen werd in Brazilië.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: België - Italië is de kraker van de kwartfinales