In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de maand

De fotoredactie van NRC selecteert elke maand de indrukwekkendste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Een toeschouwer bij de wedstrijd tussen de Spanjaard Albert Ramos Vinolas en de Fransman Gael Monfils op het Franse tennistoernooi Roland Garros. Bij het toernooi is vanwege de coronacrisis slechts 35 procent van het maximale aantal toeschouwers welkom.
Foto Yoan Valat / EPA
Een politieman verkleed als virusdeeltje gaat te paard door de Indiase stad Hyderabad, met als doel meer bewustzijn te verspreiden over het dodelijke coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt.
Foto Mahesh Kumar / AP
Het lijkt wel een kunstwerk: een demonstrant in het Colombiaanse Facatativa is gehuld in de nevelen van een roze rookbom. In het Zuid-Amerikaanse land wordt nog altijd gedemonstreerd tegen onder meer belastingverhogingen en corruptie.
Foto Raul Arboleda / AFP
Een demonstrant voor de Ryeron universiteit in de Canadese stad Toronto staat op het bekladde standbeeld van Egerton Ryerson, een predikant die in de 19e eeuw een prominente bijdrage leverde aan het ontwerp van het Canadese openbare schoolsysteem. Protesten braken uit nadat een massagraf van 215 kinderen werd gevonden bij een voormalig internaat voor inheemse leerlingen. Het standbeeld werd uiteindelijk onthoofd en in de rivier gegooid.
Foto Chris Helgren / REUTERS
De Begijnhofkerk in de Belgische stad Brussel wordt al sinds februari bezet door migranten om aandacht te vragen voor immigranten zonder geldige papieren. Sinds mei zijn de actievoerders ook een hongerstaking begonnen.
Foto Francisco Seco / AP
Twee jonge inwoners van een flatgebouw in het noorden van de Gazastrook. De flat is volledig verwoest door de Israëlische luchtaanvallen vorige maand. Inmiddels hebben Israël en Hamas een wapenstilstand bereikt.
Foto Mahmud Hams / AFP
Een Braziliaanse man probeert zijn spullen droog te houden in een winkelwagentje, maar kan niet op tegen het hoge waterpeil in de straten van Manaus. Door overstromingen kwam het water afgelopen week net zo hoog te liggen als tijdens rampjaar 2012.
Foto Michael Dantas / AFP
Een luchtfoto van de kust van Caddeboston in Turkije. Een boot vaart door slijmstof. De slijmerige substantie ontstaat door de buitensporige aanvoer van kunstmest en andere chemicaliën. Deskundigen waarschuwen dat slijmstof vaker zal voorkomen door de opwarming van de aarde.
Foto by Yasin Akgul / AFP
Deze maand ontmoetten de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin elkaar in Genève. De twee presidenten noemden de top na afloop „constructief”, maar in feite werden er weinig concrete afspraken gemaakt.
Foto Patrick Semansky / AP
Tijdens Finland-Denemarken, een van de eerste wedstrijden van het EK Voetbal, viel de Deense middenvelder Christian Eriksen plotseling neer. De voetballer moest gereanimeerd worden; achteraf bleek dat hij een hartstilstand had gehad. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met de Deen. Hij krijgt een inwendige defibrillator om toekomstige problemen te voorkomen.
Foto Friedemann Vogel / POOL / AFP
Een creatieve boer in het Chinese Shenyang heeft door verschillende rijstsoorten te kweken deze enorme tekening van vijf jonge Chinezen gecreëerd.
Foto STR / AFP
Marokkaanse militairen tijdens een oefening die ging over de omgang met biologische wapens. Marokko voert momenteel samen met de Verenigde Staten een reeks militaire oefeningen uit in het Noord-Afrikaanse land. Het project is African Lion gedoopt.
Foto Fadel Senna / AFP
Een luchtfoto van nieuwe graven op de begraafplaats in Santiago. Chili is hard getroffen door het coronavirus. Het aantal doden ligt nu boven de 30.000. Het land zal in ieder geval tot eind juni de grenzen gesloten houden.
Foto Martin Bernetti / AFP
Waarnemers kijken toe hoe de stemmen worden georganiseerd na het sluiten van een stembureau in Bahir Dar in Ethiopië. Deze verkiezingen moesten de vrijste worden in de geschiedenis van het land, maar worden overschaduwd door hongersnood en oorlog in de noordelijke deelstaat Tigray. Daar zijn inwoners vrijwel helemaal afgesloten van de buitenwereld.
Foto Eduardo Soteras / AFP
De gereconstrueerde panelen werden deze maand gemonteerd aan de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Met hulp van kunstmatige intelligentie maakte het Rijksmuseum een reconstructie van de delen van De Nachtwacht die 300 jaar geleden verloren gingen. De komende drie maanden is nu de ‘complete’ Nachtwacht te zien.
Foto Remko De Waal / ANP
Het Olympiastadion in Berlijn is verlicht met de regenboogkleuren als teken van solidariteit met de Hongaarse lgbtq-gemeenschap. Duitsland speelde 21 juni tegen Hongarije in de Allianz Arena in München. De landen speelden met 2-2 gelijk.
Foto Tobias Schwarz / AFP