RIVM registreert 845 positieve coronatests, hoogste aantal in ongeveer 2 weken

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn het afgelopen etmaal 845 meldingen van positieve coronatests geregistreerd. Dat is het hoogste aantal in ongeveer twee weken, blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM. Woensdag werden er nog 657 coronabesmettingen geteld.

Lees ook: Geen coronadode gemeld deze zaterdag. Hoe zag de pandemie eruit?

Het instituut kreeg drie meldingen van overlijdens door Covid-19 in de afgelopen 24 uur. Dat wil niet zeggen dat al deze personen het afgelopen etmaal zijn overleden, want het kan een tijdje duren voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd. Woensdag werden er geen coronadoden geteld. Afgelopen zaterdag werd voor het eerst sinds september 24 uur lang geen melding gemaakt van sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: WHO vraagt EK-speelsteden: houd supporters beter in de gaten