Nog geen vaccinatiebewijs voor mensen die via huisarts zijn gevaccineerd

De website van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) waarop mensen die door hun huisarts zijn gevaccineerd een vaccinatiebewijs kunnen aanvragen, is donderdag nog niet bereikbaar. Dat schrijft de Landelijke Huisartsen Vereniging (LVH) in een korte update op hun website. Met zo’n vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app kunnen mensen die volledig gevaccineerd zijn reizen of naar evenementen toe.

Het ministerie kondigde eerder aan dat op 1 juli een website online zou komen waarop deze groep gevaccineerden zich kunnen registreren om „in één keer” een vaccinatiebewijs aan te maken. De site is nodig omdat mensen die bij hun huisarts zijn gevaccineerd niet in het centrale register van het RIVM staan. „VWS meldt ons dat het webportaal nog niet gereed is”, schrijft de huisartsenvereniging.

Wanneer de site toegankelijk is, blijft onduidelijk. „Er wordt hard gewerkt dit portaal zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor u”, staat er op dit moment.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vaccin van CureVac slechts voor 48 procent effectief