WHO: aantal coronabesmettingen wereldwijd gestegen

Het wekelijkse aantal coronabesmettingen wereldwijd is voor het eerst sinds medio april weer gestegen. Vorige week werden er wereldwijd ruim 2,6 miljoen coronabesmettingen geregistreerd, dat is 2,6 procent hoger dan een week eerder, blijkt uit cijfers op het coronadashboard van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De meeste gevallen zijn gemeld in Brazilië, India en Rusland.

Op het Afrikaanse continent groeit het aantal coronagevallen per week het snelst. Afgelopen week was er een een toename van 34,2 procent te zien in Afrikaanse landen. Het aantal gemelde coronagevallen per week stijgt op dit continent al sinds half mei. Het totale aantal bevestigde besmettingen in de Afrikaanse landen ligt met zo’n 4 miljoen gevallen relatief laag. Hoe dat komt is niet bekend. Ter vergelijking: in Europa zijn ruim 55,8 miljoen coronagevallen bevestigd.

Lees ook: Het aantal coronabesmettingen groeit snel in Kenia Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vanaf juli vaccin beschikbaar voor kinderen vanaf 12 jaar