Pattinama-Kerkhove verliest in tweede ronde Wimbledon van Muguruza

Grand Slam Na het verlies van de 29-jarige Lesley Pattinama-Kerkhove zijn in het vrouwenenkelspel geen Nederlandse speelsters meer actief op het grandslamtoernooi.
Tennisser Lesley Pattinama-Kerkhove tijdens een wedstrijd tegen de Spaanse Garbine Muguruza.
Tennisser Lesley Pattinama-Kerkhove tijdens een wedstrijd tegen de Spaanse Garbine Muguruza. Foto Glyn Kirk/AFP

Lesley Pattinama-Kerkhove is er op Wimbledon niet in geslaagd nog een keer voor een stunt te zorgen. De 29-jarige Nederlandse tennisser verloor in de tweede ronde van de als elfde geplaatste Spaanse Garbine Muguruza: 1-6 4-6. Kiki Bertens en Arantxa Rus werden eerder al uitgeschakeld; daarmee zijn in het vrouwenenkelspel geen Nederlandse speelsters meer actief op Wimbledon.

Pattinama-Kerkhove verlaat daarmee het grandslamtoernooi. Ze was het Engelse Wimbledon begonnen met een verrassende zege op de Russische routinier Svetlana Koeznetsova, de huidige nummer veertig van de wereldranglijst: 6-3 6-3.

Nummer 174

Pattinama-Kerkhove had in de eerste set tegen Muguruza weinig in te brengen. Bij een achterstand van 3-0 won ze haar eerste game en bij die Nummer 174game bleef het ook. In de tweede set bood Pattinama-Kerkhove, de nummer 174 in het mondiale klassement, meer weerstand. Bij een voorsprong van 3-2 brak ze zelfs de service van Muguruza: 4-2. Het lukte haar niet die lijn door te trekken.

Muguruza won vier games op rij en verzekerde zich zo van de derde ronde. De 27-jarige Spaanse won Wimbledon in 2017 en haalde in 2015 de finale. Muguruza veroverde in 2016 de titel op Roland Garros. (ANP)