Thuiskok

Gepofte aardappel

Eat This zit vol met moderne en internationale recepten, maar we beginnen de week met een klassieker, de gepofte en gevulde aardappel. Kruidig en vol van smaak door de room, parmezaan en pijnboompitten. Past zowel op een netjes gedekte tafel als bij de barbecue.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pof de aardappelen met schil in hun geheel gedurende 60 minuten in de oven. Mix ondertussen de room, peper, zout, das- of bieslook met een staafmixer tot een smeuïge massa. Pluk en was de kruiden. Rooster de pijnboompitten in de oven of in de bakpan op een laag vuur. Haal de aardappelen uit de oven, dresseer ze op een bord en snijd een stukje van de bovenkant af. Lepel de vulling een beetje los en meng de daslookroom eronder. Beleg met de verse kruiden, pijnboompitten en parmezaan.