LCPS: in afgelopen etmaal kwam geen enkele coronapatiënt op IC terecht

Het afgelopen etmaal is geen enkele nieuwe coronapatiënt opgenomen op de intensive care. Dat blijkt dinsdag uit gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het is voor het eerst sinds die organisatie de cijfers bijhoudt, half oktober, dat er geen nieuwe IC-opnames zijn gemeld. Volgens persbureau ANP waren op 29 juli 2020 voor het laatst geen nieuwe opnames op de IC’s - toen werd nog gebruikgemaakt van rapportages van Stichting NICE.

Op dit moment liggen 309 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Op de reguliere afdelingen liggen 182 mensen met Covid-19, 7 minder dan een dag eerder. Op de IC’s zijn er nog 127 Covid-gevallen, een afname van 15.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: De Jonge: zelftesten ‘huis aan huis verspreiden’ voor vakantiegangers