Podcast

Onder de streep
29 jun 2021
di - 29 juni 2021
Onder de streep
29 jun 2021
di - 29 juni 2021
Komt er dan eindelijk een einde aan belastingparadijzen?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Komt er dan eindelijk een einde aan belastingparadijzen?

Lucratieve deals met de regering van Luxemburg, fiscalisten die dikke belastingkortingen bedingen, brievenbusmaatschappijen op de Bahama’s of in Amsterdam: multinationals doen al jaren hun uiterste best om zo min mogelijk belasting te betalen. En daar moet verandering in komen met een nieuwe, wereldwijde winstbelasting, zeiden de G7-landen begin juni. Dat wordt gezien als een historisch akkoord, want hoe belast je grote multinationals zodat je de welvaart eerlijker verdeelt? Gaat er nu echt iets veranderen?

Presentatie: Egbert Kalse

Productie: Felicia Alberding & Astrid Cornelisse

Montage: Felicia Alberding

Gasten: Stijn Bronzwaer & Mark Beunderman

Privacy Policy and California Privacy Notice.