Kiki Bertens uitgeschakeld op Wimbledon in eerste ronde

Tennis Kiki Bertens moet na de eerste ronde van haar laatste keer Wimbledon al vertrekken. De 18-jarige Oekraïense Marta Kostjoek ging er met de winst vandoor.
Kiki Bertens tijdens de wedstrijd tegen Marta Kostjoek (Oekraïne) op Wimbledon.
Kiki Bertens tijdens de wedstrijd tegen Marta Kostjoek (Oekraïne) op Wimbledon. Foto Aeltc/Ian Walton/AFP

Tennisser Kiki Bertens is bij haar laatste deelname aan Wimbledon al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlandse verloor in twee sets van Marta Kostjoek, een 18-jarig talent uit Oekraïne: 3-6 4-6.

De voormalig nummer 4 van de wereld, die in haar carrière tien toernooien won, maakte onlangs bekend dat ze na dit seizoen stopt met proftennis. Ze doet nog wel mee aan de Olympische Spelen in Tokio.

Het is niet de enige Nederlandse deelnemer die het in de eerste ronde moest afleggen. In slechts 49 minuten verloor Arantxa Rus eerder op dinsdag van de Griekse Maria Sakkari, de nummer 15 van de plaatsingslijst. Ze maakte met 6-1 6-1 geen kans.

Williams en Federer
Ook Serena Williams heeft op haar twintigste Wimbledon een trieste aftocht beleefd. De Amerikaanse tennisster, die het grastoernooi in Londen zeven keer won, gaf op in haar partij in de eerste ronde tegen Aliaksandra Sasnovitsj uit Belarus. Bij een stand van 3-3 in de eerste set kon ze vanwege een blessure niet meer verder spelen.

Bij de mannen heeft tennisser Roger Federer de tweede ronde bereikt van het tennistoernooi. De achtvoudig winnaar van het grand slam in Londen kreeg de zege min of meer in de schoot geworpen, omdat zijn Franse tegenstander Adrian Mannarino na de vierde set opgaf met een blessure. De stand was toen 2-2 in sets. (ANP)