De Jonge: defect in CoronaCheck-app opgelost

Alle gegevens van mensen die door GGD-afdelingen zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, zijn inmiddels opgeslagen in de centrale administratie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Er was sprake van een achterstand bij het doorgeven van de informatie, maar die is inmiddels weggewerkt. Dat laat de landelijke koepel GGD GHOR dinsdag weten.

De data van honderdduizenden gevaccineerden waren vorige week nog niet binnen bij het RIVM. Vanaf vandaag kunnen alle Nederlanders in de CoronaCheck-app en op mijn.rivm.nl zien wanneer ze zijn ingeënt en waarmee.

Bovendien meldt demissionair minister Hugo de Jonge dat mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus en daardoor voldoende beschermd zijn na één prik, hun vaccinatiebewijs kunnen aanmaken in de CoronaCheck-app. Met het vaccinatiebewijs krijgen bezoekers toegang tot bepaalde publieksevenementen en kunnen ze een internationale reis maken.

Twitter avatar hugodejonge Hugo de Jonge Goed nieuws voor mensen die corona hebben gehad en daarom één prik kregen van de GGD. Ook zij kunnen nu een vaccinatiebewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. De bug is namelijk opgelost! Haal wel even opnieuw je vaccinatiegegevens op in de app.👉 https://t.co/Y2XSecvHIF https://t.co/P53Rdk4T4r
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: De Jonge: zelftesten ‘huis aan huis verspreiden’ voor vakantiegangers