De Jonge: zelftesten ‘huis aan huis verspreiden’ voor vakantiegangers

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) roept alle vakantiegangers op om zich na terugkeer te laten testen op het coronavirus. De Jonge zegt zelftesten „huis aan huis” te willen verspreiden om de testbereidheid te stimuleren. Als mensen na hun terugkeer naar kantoor of school gaan, moeten ze zich vooraf laten testen, adviseert de minister.

De Jonge sprak dinsdag tegen persbureau ANP de hoop uit dat vooral jongeren zich laten testen. Zij vormen volgens de minister de grootste risicogroep. Hij hoopt dat zij zich bij de GGD laten testen, omdat het risico op een besmetting met de deltavariant bij hen het grootst is. Andere vakantiegangers kunnen een zelftest doen voor ze naar hun werk of school gaan.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: De Jonge: zelftesten ‘huis aan huis verspreiden’ voor vakantiegangers