Alleen in Zuid-Holland-Zuid is het risiconiveau ‘ernstig’

Onder de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid vallen onder meer de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht en Gorinchem.
Onder de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid vallen onder meer de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht en Gorinchem. Foto Sem van der Wal/ANP

Alleen veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid heeft nog het risiconiveau ‘ernstig’. Dat blijkt uit de meest recente update van het coronadashboard dinsdag. Een week geleden stonden vijf regio’s nog op ernstig.

Het risiconiveau daalt omdat er steeds minder besmettingen met het coronavirus zijn en ook het aantal ziekenhuisopnames minder wordt. Onder de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid vallen onder meer de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht en Gorinchem.

De overheid heeft vier risiconiveaus om aan te duiden in hoeverre het coronavirus in verschillende regio’s zich verspreidt: waakzaam, zorgelijk, ernstig of zeer ernstig. Tien regio’s hebben momenteel de laagste kwalificatie, waaronder de provincies Groningen, Friesland en Limburg-Noord.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Alleen in Zuid-Holland-Zuid is het risiconiveau ‘ernstig’