Welkom in dit blog

In dit blog houdt NRC het laatste nieuws over de coronacrisis in Nederland en daarbuiten bij. Dit waren de belangrijkste ontwikkelingen van zaterdag 26 en zondag 27 juni:

  • In Rusland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk stijgen de aantallen coronabesmettingen hard door de Deltavariant. Zo werden zaterdag in Rusland ruim 21.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld, het hoogste dagelijkse aantal in ruim vier maanden, waar in het VK ruim 18.000 besmettingen geregistreerd werden, het hoogste aantal sinds begin februari.
  • Het RIVM kreeg zaterdag, voor het eerst sinds 7 september 2020, 24 uur lang geen enkele melding van een sterfgeval door Covid-19 binnen. Een dag later kwam er melding binnen van één sterfgeval door de gevolgen van het coronavirus.
  • Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) gaat 175.000 extra doses van het Janssen-vaccin beschikbaar stellen na massale belangstelling. In totaal kunnen 375.000 mensen kiezen voor een prik met Janssen, waarvan één dosis voldoende is voor vaccinatie.