Opnieuw nul nieuwe coronadoden, ziekenhuisbezetting neemt verder af

De afgelopen 24 uur zijn net als zaterdag geen nieuwe coronadoden geregistreerd, blijkt maandag uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de voorgaande drie dagen is in totaal één iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Tussen zondagochtend en maandagochtend werden bij het RIVM 580 positieve coronatests gemeld, 58 minder dan het etmaal daarvoor. Het is de derde dag op rij dat het aantal positieve tests onder de zeshonderd uitkomt.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen weekend verder afgenomen. Momenteel worden 331 mensen aan de gevolgen van Covid-19 behandeld in het ziekenhuis, 32 minder dan afgelopen vrijdag. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van de opgenomen coronapatiënten liggen 142 op de intensive care, vijf minder dan vrijdag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Verdachte: plan voor aanslag op vaccinatielocatie Den Helder was grap