Opnieuw mogelijk explosief bij Poolse supermarkt Beverwijk

Beverwijk De politie heeft een verdachte aangehouden na de vondst van een mogelijk explosief bij de Poolse supermarkt in de Beverhof in Beverwijk, die vorig jaar ook al twee keer doelwit was.
Winkelcentrum de Beverhof in Beverwijk na een eerder incident bij de Poolse supermarkt in december 2020.
Winkelcentrum de Beverhof in Beverwijk na een eerder incident bij de Poolse supermarkt in december 2020. Foto Michel van Bergen/ANP

Bij de Poolse supermarkt in de Beverhof in Beverwijk is in de nacht van zondag op maandag opnieuw een mogelijk explosief gevonden. De politie meldt een verdachte te hebben aangehouden „in de directe omgeving van het incident”. De supermarkt was vorig jaar twee keer doelwit van een explosie. Ook waren er de afgelopen tijd brandstichtingen bij een Poolse supermarkt in Panningen en waren er eerder al incidenten rond Poolse supermarkten in onder meer Heeswijk-Dinther, Tilburg, Aalsmeer en Rotterdam.

Lees ook: Verrast? Er waren eerder signalen over conflicten bij Poolse supermarkten

De politie zegt tegen persbureau ANP om 01.00 uur melding te hebben gekregen van een verdachte situatie bij de supermarkt en trof vervolgens spullen aan die mogelijk duiden op een explosief. Na een zoekactie in de omgeving werd een verdachte aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar het mogelijke explosief en naar de betrokkenheid van de verdachte.

Volgens het Noordhollands Dagblad waren agenten in kogelwerend vest aanwezig bij de Beverhof en hing ook enige tijd een politiehelikopter in de lucht.

In januari werd een 19-jarige Rotterdammer aangehouden voor een explosie bij de supermarkt in Beverwijk. Hij werd in februari vrijgelaten, maar bleef wel verdachte in de zaak. In mei werden vier Amsterdammers van tussen de 20 en 26 jaar oud opgepakt in verband met de explosies bij verschillenden Poolse supermarkten.