MotoGP

Fransman Quartararo verstevigt koppositie in WK-stand met zege in 90ste TT van Assen

Fabio Quartararo wint de TT.
Fabio Quartararo wint de TT. Foto Vincent Jannink/ANP

Fabio Quartararo heeft de 90ste editie van de TT van Assen in de MotoGP gewonnen. De Franse motorcoureur van Yamaha nam zondag na zo’n vijf ronden de leiding in de race en stond die niet meer af. Zijn Spaanse teamgenoot Maverick Viñales, die van poleposition was gestart, eindigde als tweede. De Spanjaard Joan Mir (Suzuki), de regerend wereldkampioen, finishte als derde. Quartararo verstevigde met zijn vierde zege van dit seizoen zijn koppositie in de WK-stand. Zesvoudig wereldkampioen Marc Márquez (Honda) werd na een inhaalrace zevende. De Spanjaard was gestart vanaf de twintigste plek. De Italiaan Valentino Rossi, die zeven wereldtitels in de MotoGP won, kwam in mogelijk zijn laatste TT in de achtste ronde ten val en viel uit. (ANP)