Griekse jongeren krijgen bij vaccinatie tegoedbon van 150 euro

De Griekse stranden zijn sinds mei weer geopend voor publiek.
De Griekse stranden zijn sinds mei weer geopend voor publiek. Foto Costas Baltas/File Photo

Griekse jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud krijgen een tegoedbon van 150 euro als zij zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft de Griekse regering maandag bekendgemaakt, melden Griekse media. De tegoedbon, die ingezet kan worden in de reis- en entertainmentsector, moet ervoor zorgen dat zij zich sneller laten vaccineren. Op dit moment is slechts een derde van de bevolking volledig gevaccineerd, terwijl er zorgen zijn over de opkomst van de Deltavariant van het virus.

Naast de tegoedbon, door de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis omgedoopt tot ‘vrijheidspas’, krijgen de gevaccineerde jongeren ook onbeperkt mobiel internet in de maand augustus. Volgens Mitsoktakis is het een „dankbetuiging voor hun geduld en doorzettingsvermogen” tijdens de pandemie. Onlangs kondigde Griekenland nieuwe versoepelingen aan, omdat het aantal besmettingen blijft dalen. Inmiddels worden er dagelijks nog tussen de twee- en vijfhonderd nieuwe besmettingen geregistreerd. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor reizen naar het land code geel afgegeven, wat betekent dat bij terugkeer geen negatieve coronatestuitslag hoeft te worden overlegd. Ook hoeven toeristen bij terugkomst niet in quarantaine.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vorig jaar grootste daling goederen van en naar de Nederlandse havens sinds 2009