Beachvolleybal

Stam en Schoon als tweede vrouwenkoppel naar Spelen

Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon vertegenwoordigen Nederland als tweede vrouwenteam op de Olympische Spelen van Tokio. Het jonge duo – Stam is 22 en Schoon 19 – versloeg zondag in Den Haag tijdens een speciaal ingelast olympisch kwalificatieduel Marleen Ramond-Van Iersel en Pleun Ypma in twee sets: 21-11 en 21-13. Nederland verzekerde zich zaterdag op het olympisch kwalificatietoernooi van een extra ticket voor de Spelen door Rusland te verslaan. Uitgerekend Schoon en Stam wonnen het beslissende duel met de Russinnen. Daarna moesten ze zondag in een rechtstreeks duel met het koppel Van Iersel/Ypma uitmaken wie naar Tokio mag. Sanne Keizer en Madelein Meppelink waren op basis van hun positie op de olympische ranglijst al zeker van deelname aan de Spelen. (ANP)