Atletiek

Churandy Martina wint goud op 200 meter bij zijn laatste NK

Churandy Martina heeft bij zijn laatste NK atletiek goud gewonnen op de 200 meter. De 36-jarige sprinter was op de baan van AV Sprint in Breda de snelste in een tijd van 20,76, voor Taymir Burnet (20,82) en Onyema Adigida (20,91). Martina won voor de zesde keer in zijn carrière de Nederlandse titel op de dubbele afstand. Hij werd ook zeven keer kampioen op de 100 meter, maar die afstand sloeg hij dit jaar over. Martina bereidt zich voor op zijn vijfde Olympische Spelen. Hij loopt in Tokio met de mannen de 4x100 meter. Een individueel olympisch ticket zit er niet in, zijn tijd van 20,76 ligt ruim boven de limiet van 20,24. „Dit is heel speciaal voor mij”, zei Martina na afloop van de 200 meter in Breda. Hij doelde daarmee ook op het feit dat zijn moeder voor het eerst sinds de Spelen van 2008 aanwezig was bij een wedstrijd. (ANP)