RIVM meldt 522 positieve coronatests en één sterfgeval

Het RIVM heeft het afgelopen etmaal 522 meldingen van positieve coronatests ontvangen. Daarnaast kreeg het melding van één sterfgeval als gevolg van het coronavirus. Deze persoon overleed niet noodzakelijkerwijs op zaterdagmiddag of zondagochtend; sterfgevallen worden soms met enige vertraging aan het instituut doorgegeven.

Zaterdag werd voor het eerst sinds 7 september geen coronadode gemeld bij het RIVM. Gedurende de gehele coronacrisis kreeg het instituut melding van bijna 18.000 sterfgevallen; de werkelijke sterfte ligt waarschijnlijk hoger, omdat niet alle coronadoden als zodanig worden geregistreerd.

Lees ook: De dalende trend is onmiskenbaar: geen coronadoden gemeld deze zaterdag
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: RIVM meldt 522 positieve coronatests en één sterfgeval