Malen naast Depay in de aanval tegen Tsjechië

Donyell Malen vormt samen met Memphis Depay de voorhoede van het Nederlandse elftal voor de achtste finale tegen Tsjechië. In de eerste twee wedstrijden op het EK koos bondscoach Frank de Boer nog voor Wout Weghorst in de spits. In de derde groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië speelde Malen ook al, hij was toen goed voor een assist.

Voor de rest zijn er geen verrassingen in de basisopstelling: Maarten Stekelenburg verdedigt het doel en de verdediging wordt gevormd door, van links naar rechts, Van Aanholt, Blind, De Ligt, De Vrij en Dumfries. Op het middenveld spelen Wijnaldum, De Jong en Marten de Roon, die in de wedstrijd tegen Noord-Macedonië nog werd vervangen door Ryan Gravenberch.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: UEFA verbiedt regenboogvlaggen Oranjefans