Frank de Boer: ga nadenken over toekomst als bondscoach

Frank de Boer na de wedstrijd van Oranje tegen Tsjechië zondagavond.
Frank de Boer na de wedstrijd van Oranje tegen Tsjechië zondagavond. Foto Attila Kisbenedek/AP

Frank de Boer weet nog niet of hij bondscoach van het Nederlands elftal zal blijven. Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Tsjechië zei De Boer tegen de NOS, toen hem werd gevraagd naar zijn toekomst, „daar ga ik de komende weken rustig over nadenken”.

Het Nederlands elftal schoot geen enkele keer op doel tegen Tsjechië. Volgens databureau OPTA is dat voor het eerst sinds het bureau in 1980 begon met het bijhouden van EK-statistieken. Toch vond De Boer zijn elftal „de dominerende partij”. Wel benadrukte de bondscoach dat het „niet goed genoeg” was tegen Tsjechië.

Frank de Boer is sinds september 2020 bondscoach van Nederland. Destijds volgde hij Ronald Koeman op, die naar FC Barcelona vertrok. Onder zijn leiding werden er vijftien interlands gespeeld, waarvan er drie verloren gingen en er vier keer werd gelijkgespeeld.

Lees ook: Het Nederlands elftal gaat knock-out bij de eerste tegenslag Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Holeš kopt Tsjechië op voorsprong, Oranje met tien man door na rood De Ligt