Sydney in lockdown, aantal coronapatiënten in ziekenhuizen België gedaald

Een overzicht van het coronanieuws in het buitenland:

  • De lockdown die vrijdag werd afgekondigd voor vier stadsdelen van het Australische Sydney is enkele uren later uitgebreid naar de hele stad en omliggende regio’s. Dat melden internationale persbureaus zaterdag. Sydney, Blue Mountains, de Central Coast en Wollongong gaan de komende twee weken volledig in lockdown, vanwege een uitbraak van de besmettelijker Deltavariant van het coronavirus (ook wel de Indiase variant). Inwoners mogen alleen naar buiten om boodschappen te doen, te werken en om zorg te ontvangen. Buiten sporten is toegestaan in groepen van maximaal tien personen. Sinds woensdag zijn in Sydney tachtig coronabesmettingen geregistreerd.
  • In België liggen zaterdag 380 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat is het laagste aantal sinds september vorig jaar, melden Belgische media zaterdag. Op de intensive care zijn 157 bedden bezet. Ondertussen daalt het aantal positieve in België coronatests sinds maart. Tussen 16 en 22 juni zijn dagelijks gemiddeld 358 nieuwe positieve tests gemeld.
  • Vanaf dit weekend is het voor volwassenen in Engeland mogelijk om zonder afspraak gevaccineerd te worden, meldt de BBC. Speciaal voor de campagne Grab a jab worden honderden nieuwe inloopvaccinatiecentra geopend in theaters, stadions en winkelcentra. Op die manier hoopt de regering de vaccinatiegraad te verhogen. Inmiddels hebben in het Verenigd Koninkrijk bijna 44 miljoen mensen minstens één prik gehad, dat is 83 procent van de volwassen bevolking.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ministerie stelt 175.000 extra Janssen-vaccins beschikbaar