Recensie

Recensie

Er dreigt opstand, die zal er zeker komen

Olyslaegers voert ons mee op de stroom van Bruegel. De Spaanse Keizer Karel V stelt zijn zoon Filips II voor aan de Antwerpenaren, om ze vast vertrouwd te maken met hun toekomstige heerser, protestanten krijgen steeds meer voet aan de grond, hun gedachtengoed wint aan populariteit door de niet lang geleden uitgevonden boekdrukkunst. Drukkers die betrapt worden op het vervaardigen van onwelgevallige pamfletten worden de kop afgehakt. Intussen groeit de welvaart explosief, het Spaanse rijk gaat voor de eerste keer failliet en de haat tegen het katholieke gezag groeit. Er dreigt opstand, die zal er zeker komen. En of alle pracht en praal in de katholieke kerken en kloosters gespaard zal blijven… Laten we daar niet op vooruitlopen, laat ons luisteren naar De Wereld van Wildevrouw.