In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat Ethiopië verkiezingen hield, werd het Olympiastadion in Berlijn verlicht met regenboogkleuren, kwam de Hongkongse krant Apple Daily voor de laatste keer uit en was de Nachtwacht in het Rijksmuseum voor het eerst in 300 jaar weer in de oorspronkelijke vorm te zien.
Yoga-leraar Krista Smithen neemt deel aan het Mind over Madness Yoga, een jaarlijks openluchtyoga-evenement dat op de langste dag van het jaar (20 juni) wordt gehouden op Times Square in New York.
Foto Brittainy Newman / AP
Vrouwen staan in de rij bij de waterpomp in Goudebo, een kamp voor Malinese vluchtelingen in het noorden van Burkina Faso. Op Internationale Vluchtelingendag op 20 juni bezocht Angelina Jolie, (actrice en ambassadeur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR) het kamp, waar nu 11.000 Malinezen schuilen voor jihadistisch geweld in hun land.
Foto Olympia de Maismont / AFP
Ongedocumenteerde immigranten wachten om te worden ondervraagd door immigratieambtenaren tijdens een inval in de Maleisische stad Dengkil. De immigratiedienst arresteerde ongeveer 309 immigranten zonder papieren van verschillende nationaliteiten, waaronder Indonesiërs, Bangladeshi's, Vietnamezen, Indianen en Myanmarezen.
Foto Fazry Ismail / EPA
Demonstranten vechten met de politie tijdens de herdenking van de dood van Steve Maia Canico in de Franse stad Nantes. De 24-jarige Canico viel in 2019 in de rivier de Loire, nadat de politie een inval deed bij een nachtelijk technofestival. Zijn lichaam werd 38 dagen later in de rivier gevonden.
Foto Loic Venance / AFP
Nabestaanden van Covid-19-slachtoffers in Colombia verspreiden de as van hun dierbaren in gaten in de aarde waar bomen gepland zullen worden. De ceremonie is onderdeel van het Ashes Fountain of Life-programma. Colombia heeft officieel meer dan 100.000 Covid-19 sterfgevallen geregistreerd.
Foto Raul Arboleda / AFP
Waarnemers kijken toe hoe de stemmen worden georganiseerd na het sluiten van een stembureau in Bahir Dar in Ethiopië. Deze verkiezingen moesten de vrijste worden in de geschiedenis van het land, maar worden overschaduwd door hongersnood en oorlog in de noordelijke deelstaat Tigray. Daar zijn inwoners vrijwel helemaal afgesloten van de buitenwereld.
Foto Eduardo Soteras / AFP
Modellen presenteren creaties van de Giorgio Armani's lente-/zomer-collectie van 2022 tijdens de Fasion Week in Milaan. Het was Armani’s eerste live fashion show sinds de coronapandemie.
Foto Miguel Medina / AFP
Paus Franciscus begroet de 28-jarige Mattia Villardita in het Vaticaan. Villardita gaat regelmatig verkleed als Spiderman naar ziekenhuizen om zieke kinderen te begroeten. Vorig jaar kreeg hij een onderscheiding van de Italiaanse president Sergio Mattarella voor zijn daden als “alledaagse held”.
Foto Remo Casilli / REUTERS
Politieagenten salueren bij de kist van K-9-politieagent Kitt in het Gillette Stadium tijdens een herdenkingsdienst voor de politiehond van Kitt. Kitt en zijn hond werden gedood tijdens een oproep wegens huiselijk geweld in Boston, Massachusetts.
Foto Jessica Rinaldi / Pool via REUTERS
Afghaanse milities sluiten zich aan bij Afghaanse defensie- en veiligheidstroepen tijdens een bijeenkomst in Kabul, Afghanistan. Krijgsheren en het Afghaanse ministerie van Defensie werken samen in de hoop de Taliban te kunnen terugdringen. Vooral in het noorden van Afghanistan zijn veel districten in handen van de Taliban.
Foto Rahmat Gul / AP
De Catalaanse separatist Jordi Cuixart houdt een toespraak na zijn verlating uit de Lledoners-gevangenis in Sant Joan de Vilatorrada. De Spaanse premier Pedro Sánchez verleende gratie aan negen separatisten, die vastzaten wegens hun rol bij een poging in 2017 om Catalonië af te scheiden. De premier hoopt met de vrijlating op de steun van Catalaanse partijen voor zijn minderheidsregering.
Foto Josep Lago / AFP
De gereconstrueerde panelen werden deze week gemonteerd aan de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Met hulp van kunstmatige intelligentie maakte het Rijksmuseum een reconstructie van de delen van De Nachtwacht die 300 jaar geleden verloren gingen. De komende drie maanden is nu de ‘complete’ Nachtwacht te zien.
Foto Remko De Waal / ANP
Hoofdredacteur Lam Man-Chung en adjunct-hoofdredacteur Chan Pui-Man juichen elkaar toe in het atrium van het Apple Daily-kantoor, nadat de allerlaatste uitgave van de krant naar de drukker is gestuurd. De Hongkongse krant, een van de weinige kritische media in Hongkong, stopt onder de druk van de Chinese overheid.
Foto Anthony WALLACE / AFP
Het Olympiastadion in Berlijn is verlicht met de regenboogkleuren als teken van solidariteit met de Hongaarse lgbtq-gemeenschap. Duitsland speelde 21 juni tegen Hongarije in de Allianz Arena in München. De landen speelden met 2-2 gelijk.
Foto Tobias Schwarz / AFP
In de buurt van Miami Beach in de Amerikaanse staat Florida is een appartementengebouw van twaalf verdiepingen gedeeltelijk ingestort. Er zijn zeker vier dode. Volgens de autoriteiten zijn nog meer dan 150 mensen vermist.
Foto Wilfredo Lee / AP