Vier stadsdelen Sydney opnieuw in strenge lockdown

Reizigers op het centraal station in Sydney.
Reizigers op het centraal station in Sydney. Foto Loren Elliott/Reuters

Vier stadsdelen in Sydney gaan vanaf vrijdag opnieuw in lockdown, omdat er in de Australische stad 22 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd zijn. Vorige week werd in Sydney bij 65 personen de nieuwe Delta-variant vastgesteld en de lokale overheid vreest nu voor een grootschalige uitbraak van de besmettelijkere variant van het coronavirus. Dat melden verschillende media in het land.

Inwoners van de betreffende buurten mogen zeker een week alleen voor essentiële zaken hun huis uit, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of naar een medische afspraak te gaan. Waarschijnlijk moeten ook horecagelegenheden de komende zeven dagen de deuren sluiten, maar dat wordt pas zeker wanneer de autoriteiten later vandaag de definitieve regels voor de lockdown bekendmaken. De nieuwe coronamaatregelen gaan vrijdag iets voor middernacht in. Onder de vier getroffen stadsdelen vallen het CBD, het zakelijke centrum van de stad, en het beroemde Bondi Beach.

De bron van de nieuwe uitbraak is vermoedelijk een taxichauffeur die geen mondmasker droeg. De politie onderzoekt of de man hiermee gezondheidsvoorschriften overtreden heeft en strafbaar gesteld kan worden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Rutgers start campagne om jongeren veilig door ‘summer of love’ te loodsen