Drie doden en vijf gewonden bij steekpartij Zuid-Duitse stad Würzburg

Mesaanval Een man zou in het centrum van Würzburg op omstanders hebben ingestoken. Vooralsnog is niets duidelijk over het motief van de dader.
Het centrum van Wuerzburg vrijdag.
Het centrum van Wuerzburg vrijdag. Foto Karl-Josef Hildenbrand/AP

Bij een steekpartij in de Zuid-Duitse stad Würzburg zijn vrijdag drie doden en vijf gewonden gevallen. Dat meldt de Duitse politie, aldus persbureau Reuters. Een man stak op omstanders in met een lang mes.

Vooralsnog is niets duidelijk over het motief van de dader, schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Volgens Reuters is de dader een 24-jarige Somaliër die in Würzburg woont. Hij is een bekende van de politie en zat voor de aanval in een psychiatrie-instelling.

Omstanders zouden de de man omsingeld hebben en met stokken en stoelen op afstand hebben gehouden. Agenten hebben hem vervolgens neergeschoten en gearresteerd. De inwoners van Würzburg, een stad van ongeveer 130.000 inwoners, lopen dan ook geen gevaar meer, meldt de politie.