‘Het kan eigenlijk niet mislukken’

Wat was-ie lekker Meekoken met Janneke: rabarbergalette

Het recept voor de rabarbergalette is stap voor stap goed beschreven en kan daardoor eigenlijk niet mislukken. Doordat de boter en het deeg samen drie uur moeten afkoelen, moet je er wel een halve dag voor vrij nemen – of gewoon thuis doorwerken en een goed excuus hebben om de keuken in te duiken. Nooit eerder maakte ik een galette, maar ik had toevallig rabarber in huis. Van mijn kleindochter Amélie, met Franse wortels, leerde ik het verschil tussen een crêpe en een galette. Laatstgenoemde wordt bereid met boekweitmeel. In dit recept is het een mengsel geworden van bloem en boekweit. Bij gebrek aan rietsuiker nam ik wat op dat moment in huis voorhanden was: witte basterdsuiker en nog wat geleisuiker. De galette at ik als dessert bij de koffie en ik ga deze binnenkort opnieuw maken voor mijn zussen en zwagers. De licht friszure smaak van de rabarber en de hazelnoten vind ik echt een topcombinatie!

Lees ook het recept van Janneke: Bieten in ons buurttuintje