Excuus Britse coronaminister na schenden coronamaatregelen

Hancock en Coladangel na afloop van televisieopnames, begin juni.
Hancock en Coladangel na afloop van televisieopnames, begin juni. Foto Tolga Akmen/AFP

De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, heeft vrijdag zijn excuses aangeboden voor het overtreden van de coronamaatregelen. De Britse tabloid The Sun publiceerde vrijdagochtend beeldmateriaal waarop de politicus innig zoenend met een medewerker te zien is. Het duo houdt zich op de foto’s overduidelijk niet aan de coronamaatregelen.

„Ik heb mensen in de steek gelaten en het spijt me heel erg”, was daarop het commentaar van Hancock. De beelden zouden van 6 mei zijn. De vrouw met wie Hancock staat te zoenen is Gina Coladangelo, adviseur van Hancock en daarnaast lobbyist. Zowel Hancock als Coladangelo zijn getrouwd en hebben kinderen. „Ik blijf gefocust op het werk om het land uit deze pandemie te halen, en zou dankbaar zijn voor de privacy van mijn familie in deze persoonlijke kwestie.”

De oppositiepartijen Labour en Liberaal Democraten hebben de minister opgeroepen op te stappen, die twee partijen zijn bij elkaar opgeteld goed voor 212 zetels in het 650 zetels tellende Britse lagerhuis. Hancock heeft een bezoek aan een vaccinatiecentrum dat op vrijdag gepland stond afgezegd.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Grapperhaus: kroegen mogen vrijdagavond al langer open blijven