Nederland niet langer rood op Europese coronakaart

Winkelend publiek in het centrum van Utrecht.
Winkelend publiek in het centrum van Utrecht. Foto Sem van der Wal/ANP

Nederland kleurt niet langer rood op de wekelijkse coronakaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC. Vanwege het dalende aantal coronabesmettingen is het grootste deel van het land nu geel gekleurd. In Groningen en Friesland is het virus zelfs in zulke kleine getale aanwezig, dat de regio’s groen zijn aangemerkt.

De ECDC baseert de kleurcode op basis van het aantal geregistreerde positieve tests én het percentage positieve tests van het totale aantal uitgevoerde tests in de afgelopen veertien dagen. Nederland was een van de laatste landen die nog op rood stond. Op dit moment zijn alleen nog delen van Spanje rood ingekleurd. Het gaat dan om de regio’s Andalusië, Cantabrië en La Rioja.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederland niet langer rood op Europese coronakaart