Appartementencomplex ten noorden van Miami deels ingestort

Verenigde Staten De oorzaak van het instorten van een appartementencomplex in Miami is nog niet duidelijk. Autoriteiten bevestigen dat er een dode is gevallen. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en hebben contact met verschillende mensen die onder het puin liggen.
Het gebouw stortte 's nachts deels in.
Het gebouw stortte 's nachts deels in. Foto Wilfredo Lee/AP Photo

In de Amerikaanse stad Miami is een appartementencomplex deels ingestort. Dat meldt de lokale brandweer donderdag op Twitter. De oorzaak van de ramp is nog niet duidelijk. Autoriteiten melden dat er een dode gevallen zou zijn. Hulpdiensten zouden al zeker 37 personen levend uit het gebouw gehaald hebben, zeker twee van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

In de nacht van woensdag op donderdag (lokale tijd) werd het district Surfside, zo’n tien kilometer ten noorden van Miami Beach, opgeschrikt door een enorm lawaai, vertelt een buurtbewoonster aan de Amerikaanse televisiezender CNN. „Ik kan het niet omschrijven, het is alsof een bom is ingeslagen, alsof het een pand was zoals die wel eens in de Derde Wereld plots instorten, het is plat als een pannenkoek geworden, van elke verdieping is nog geen 30 centimeter puin over”, laat burgemeester Charles Burkett van de gemeente Surfside aan een lokaal televisiestation weten.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Het gebouw is sinds 1980 bewoond en telt twaalf verdiepingen met zo’n 55 appartementen. Op beelden is te zien dat een deel van het gebouw volledig is ingestort.