Reisadvies Frankrijk naar geel, Lissabon juist oranje

Lissabon krijgt vanaf donderdag een oranje reisadvies
Lissabon krijgt vanaf donderdag een oranje reisadvies Foto Mario Cruz/EPA

Het reisadvies voor verschillende Europese landen verandert donderdag van oranje naar geel. Vanaf dan zijn weer niet-noodzakelijke reizen toegestaan naar onder meer Frankrijk, het grootste deel van België en Griekenland (op Athene na). Het ministerie van Buitenlandse Zaken past het reisadvies voor de Portugese hoofdstad Lissabon juist aan van geel naar oranje, vanwege de toename van het aantal besmettingen met de Deltavariant van het coronavirus.

Voor de landen die op ‘geel’ worden gezet geldt dat teruggekeerde reizigers zich niet meer hoeven te laten testen. Zij hoeven ook niet meer in quarantaine. Voor Frankrijk gelden nog altijd wel inreisbeperkingen voor Nederlandse reizigers.

Lissabon is vanaf morgen de enige regio in Portugal waarvoor een oranje reisadvies geldt. Het Spaanse vasteland, ook een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, behoudt ook het oranje reisadvies. Alleen voor de eilanden, waaronder Ibiza en Mallorca, zijn wel niet-noodzakelijke reizen toegestaan.

Twitter avatar 247BZ 24/7 BZ Vanaf 24 juni verandert het reisadvies voor 7 landen en regio’s. De kleurcode gaat van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (let op, veiligheidsrisico’s). Er kunnen inreisbeperkingen gelden. Check altijd het hele reisadvies. Lees meer:
https://t.co/U51XPyrydX
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vanaf vandaag keuze voor Janssen-prik mogelijk