GGD Utrecht organiseert prikevenement met dj in Jaarbeurs

In de Jaarbeurs in Utrecht worden de komende week priknachten georganiseerd voor het coronavaccin van Janssen. Komende vrijdag zal daar ook een dj draaien. „Het is fijn als er nog zoveel mogelijk mensen een prik kunnen halen voor zaterdag de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen ingaan”, zegt een woordvoerder van de GGD Utrecht tegen persbureau ANP.

Belangstellenden kunnen vrijdag en volgende week woensdag en donderdag terecht van 21.00 uur tot 01.00 uur voor een prik met het Jansssen-vaccin. Omdat er overdag al afspraken voor prikken met Pfizer/BioNTech en Moderna gepland staan in de Jaarbeurs, zijn mensen die een Janssen-vaccin willen alleen ‘s avonds welkom. Er zijn deze en volgende week landelijk in totaal 200.000 doses Janssen beschikbaar.

Mensen die nog niet zijn geprikt konden vanaf woensdagochtend via een speciaal telefoonnummer een afspraak maken voor een vaccinatie met Janssen. Dat nummer raakte overbelast, omdat er tot woensdagmiddag maar liefst 3,6 miljoen keer naartoe werd gebeld door 186.000 verschillende bellers.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 70.000 mensen maakten tot nu toe afspraak voor Janssen-vaccin