Benoeming

AD stelt met Rennie Rijpma eerste vrouwelijke hoofdredacteur aan

Rennie Rijpma (49) is de nieuwe hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad. Ze volgt Hans Nijenhuis op, die na vijf jaar hoofdredacteurschap terugkeert in een schrijvende functie. Rijpma is de eerste vrouwelijke hoofdredacteur in de 75-jarige geschiedenis van de krant. Ze begint op 1 juli, zo staat in een verklaring van uitgever DPG Media. Op dit moment is Rijpma nog adjunct-hoofdredacteur bij het AD, een positie die ze de afgelopen vier jaar vervulde. Haar journalistieke loopbaan begon bij het ANP, waar ze als rechtenstudent terechtkwam. In 2012 stapte Rijpma over naar het AD, waar ze sindsdien in verschillende leidinggevende functies werkzaam is. Ze wil er als hoofdredacteur voor zorgen dat online bezoekers „net zoveel van ons gaan houden” als abonnees van de papieren krant. (NRC)