70.000 mensen maakten tot nu toe afspraak voor Janssen-vaccin

Zeker 70.000 mensen maakten tot woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur een afspraak om geprikt te worden met het coronavaccin van Janssen. Dat meldt demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) via Twitter. Tot nu toe belden zeker 222.000 mensen naar de speciale, vandaag geopende afsprakenlijn van de GGD; samen pleegden zij ongeveer 5,3 miljoen telefoontjes.

Eerder op de dag was de lijn om de prikafspraken te maken vanwege „extreem grote belangstelling” een aantal uur onbereikbaar. Momenteel is het nummer niet langer overbelast en kunnen belangstellenden dus weer een afspraak maken.

Vanaf 10.00 uur op woensdagochtend kan iedereen die met het middel Janssen geprikt wil worden, daarvoor een afspraak maken via het nummer 0800-1295. In totaal zijn er 200.000 doses van het middel, dat maar één prik vereist, te vergeven. Het is voor het eerst dat inwoners van Nederland bewust voor een bepaald vaccin kunnen kiezen. Janssen wordt op advies van de Gezondheidsraad niet meer toegediend aan iedereen die geboren is in 1982 en later, vanwege mogelijke maar zeer zeldzame bijwerkingen van ernstige trombose.

Lees ook: Iedereen wil het Janssen-vaccin Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 70.000 mensen maakten tot nu toe afspraak voor Janssen-vaccin