Thuiskok

Soep van knoflook

Eens wat anders dan de alomtegenwoordige rodelinzensoep. Verhit de oven tot 190 graden (gasovenstand 5). Snijd de bovenkant van de bol knoflook en verwijder de droge, papierachtige velletjes. Zet de bol in het midden van een vierkant stuk aluminiumfolie, sprenkel er olijfolie over, pak hem goed in en zet hem 30 tot 40 minuten in de oven tot hij zacht is.

Verhit intussen de olijfolie in een grote pan op laag vuur, doe er de uitjes en bleekselderij bij en blijf 5 minuten af en toe roeren tot ze zacht zijn. Doe er de amandelen en kippenbouillon bij en breng ze aan de kook. Haal de bol knoflook uit de oven, pak hem uit en laat hem zo ver afkoelen dat hij hanteerbaar is. Knijp de teentjes knoflook uit hun velletje in de pan, doe er het laurierblad bij en laat het geheel 10 minuten pruttelen. Zet de pan van het vuur en vis er het laurierblad uit. Giet de soep in een blender of keukenmachine en pureer hem. Doe de soep terug in de pan, roer er de room door en warm hem heel rustig op. Breng hem voor het serveren op smaak met zout en witte peper en strooi er het bieslook, de granaatappelzaden en de amandelen over.