Podcast

Onder de streep
22 jun 2021
di - 22 juni 2021
Onder de streep
22 jun 2021
di - 22 juni 2021
Hoe werd Nederland de avocadohotspot van de wereld?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Hoe werd Nederland de avocadohotspot van de wereld?

Avocado op toast, avocado in de poké bowl, avocadocheesecake… de groene vrucht is een hype en de groei is er nog lang niet uit. Nederland blijkt een cruciale schakel in de avocadohandel. Geen enkel land in Europa importeert zoveel avocado’s als wij. Hoe werd Nederland de avocadohotspot van de wereld? En: wat is de keerzijde van die ongebreidelde groei?

De avocadohandel telt natuurlijk mee in ons bruto binnenlands product, oftewel BBP. En precies daar wijdt Future Affairs komende donderdag een aflevering aan. Of liever gezegd: aan een wereld ná het BBP. Luisteren kan in de NRC Audio app of via nrc.nl/podcastfutureaffairs.

Host:
Teri van der Heijden
Gast:
Geertje Tuenter
Productie:
Misha Melita
Montage:
Yeppe van Kesteren