GGD Haaglanden gaat de wijk in om meer prikken te zetten

Ook in Rotterdam is een project geweest om mensen over te halen zich te laten vaccineren.
Ook in Rotterdam is een project geweest om mensen over te halen zich te laten vaccineren. Foto David van Dam

In Den Haag creëert de GGD een aantal tijdelijke, extra vaccinatielocaties in wijken waar de vaccinatiebereidheid laag ligt. Ook wordt er een zogenoemde prikbus ingezet. Het doel is om inwoners van de wijken te informeren over de voordelen van het vaccineren tegen Covid-19. Ook kunnen zij een afspraak maken voor een vaccinatie of ter plekke geprikt worden. Dat laatste gebeurt dan met het vaccin van Janssen, waarvan maar één dosis nodig is.

Het gaat in eerste instantie om de wijken Schilderswijk, Transvaal en Moerwijk/Zuiderpark. In die wijken ligt het percentage gevaccineerden bij de leeftijdsgroepen boven de 65 jaar lager dan 70 procent en daarmee onder het gemiddelde van heel Den Haag. De GGD werkt samen met de gemeente Den Haag, huiartsen en vertegenwoordigers van diverse doelgroepen. Als de extra locaties leiden tot een grotere vaccinatiebereidheid, kan deze aanpak ook in andere wijken toegepast worden.

Lees ook deze reportage uit Rotterdam: Op de zaterdagmarkt in Rotterdam nemen huisartsen de angst voor vaccins weg Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: GGD Haaglanden gaat de wijk in om meer prikken te zetten