Spanje verspeelt opnieuw punten: 1-1 tegen Polen

Keeper Wojciech Szczesny voorkomt een doelpunt van de Spaanse spits Alvaro Morata in de poulewedstrijd tussen Spanje en Polen (1-1).
Keeper Wojciech Szczesny voorkomt een doelpunt van de Spaanse spits Alvaro Morata in de poulewedstrijd tussen Spanje en Polen (1-1). Foto Lluis Gene/AFP

De Spaanse nationale ploeg heeft ook zaterdag niet kunnen winnen in group E. Na de 0-0 tegen Zweden verspeelde de formatie van bondscoach Luis Enrique ook tegen Polen punten. In Sevilla werd het 1-1, wat voor de Oost-Europeanen het eerste ‘resultaat’ betekende. Beide landen behouden nog wel uitzicht op de volgende ronde.

Álvaro Morata zette de Spanjaarden na iets minder dan een half uur op voorsprong. De aanvaller van Juventus deed dat na een voorzet van Gerard Moreno. Aanvankelijk werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd, maar de VAR besloot anders. In de rest van de wedstrijd wist Spanje, met soms redelijk combinatiespel, weinig af te dwingen. Robert Lewandowski wist te profiteren van het weinig sprankelende Spaanse elftal. Hij maakte vrij snel na de hervatting gelijk. De spits van Bayern München kopte raak na een voorzet van Kamil Józwiak. Kort voor rust had Karol Swiderski al op de paal geschoten, waarna Lewandowski verzuimde in de rebound te scoren.

Na de gelijkmaker kwam de VAR Spanje te hulp, door een strafschop te geven na een onnodige en misschien onbewuste overtreding van de Pool Jakub Moder. Moreno, die via penalty’s in de finale tegen Manchester United met Villarreal de Europa League won, schoot op de paal. Morata verprutste de rebound.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Teruglezen: Spanje verspeelt opnieuw punten