Recensie

Recensie Podcast

Koken alsof het de laatste keer is

Chefkok en worstmaker Samuel Levie ontvangt in Het Laatste Avondmaal een ‘culinaire vriend’ voor een goed gesprek.
Jonnie Boer en zijn gemummificeerde haan 🐓
Deze podcast luister je ook in onze app

Gerommel met pannen, het slijpen der messen, boter smelt in de pan. In Het Laatste Avondmaal is de luisteraar bij chef en worstmaker Samuel Levie. In zijn keuken ontvangt hij een ‘culinaire vriend’ voor een goed gesprek want „Roerend in een pan met een glas wijn in de hand leer je je vrienden pas echt goed kennen.” Culinair journalist Hiske Versprille en chefs Jonnie Boer en Joris Bijdendijk koken samen met Levie een voor hen bijzonder gerecht.

Comedian Howard Komproe maak samen met Levie de Surinaamse kip met rijst en bonen van zijn moeder. Het geheim van de Surinaamse keuken? Komproe: „Knoflook, ui, tomaat. Creoolse vrouwen op de plantages kregen niet de ruimte om boodschappen te doen. Die moesten het gewoon doen met wat er was.”

Het Laatste Avondmaal, 12 afleveringen van 30 minuten, Dag en Nacht Media