Podcast

Haagse Zaken
19 jun 2021
za - 19 juni 2021
Haagse Zaken
19 jun 2021
za - 19 juni 2021
#52 Het CDA en (nog steeds/alweer) de wet van Murphy
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#52 Het CDA en (nog steeds/alweer) de wet van Murphy

Het is nog maar een jaar geleden dat Hugo de Jonge zich kandideerde als lijsttrekker van het CDA. Sindsdien trad de wet van Murphy in werking en daar is geen eind gekomen. Het begon met een rommelig verlopen leiderschapsverkiezing die er - als het aan het bestuur had gelegen - nooit had mogen zijn. En eindigde met Pieter Omtzigt, die zijn CDA-lidmaatschap op heeft gezegd en de intentie heeft uitgesproken als zelfstandig Kamerlid door te gaan.

In deze Haagse Zaken bespreken we het CDA. Je hoort welke gebeurtenissen hebben geleid tot de breuk met Pieter Omtzigt, in welke spagaat de partij zich al vanaf het begin in bevindt en hoe het nu verder moet in de formatie.

Redactie en productie door Iris Verhulsdonk

Montage door Pieter Bakker

@LamyaeA // @tomjanmeeus // @apjvalk

Luister hier de aflevering van Vandaag over Pieter Omtzigt: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/06/17/de-meest-besproken-man-van-het-binnenhof-a4047678

Luister hier de afleveringen die we eerder over het CDA maakten:

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/08/28/het-cda-en-de-wet-van-murphy-a4010143