‘UEFA overweegt EK-finale naar Boedapest te verplaatsen’

De finale van het EK wordt alleen in Londen gespeeld als alle bezoekers niet eerst in quarantaine moeten. Op dit moment moeten reizigers bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk tien dagen in zelfisolatie. Daarom overweegt de Europese voetbalbond UEFA de wedstrijd naar Boedapest te verplaatsen, schrijft de Britse krant The Times.

„Er is altijd een noodplan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de laatste wedstrijden in Londen plaatsvinden”, zegt de UEFA in een verklaring. De Europese voetbalunie is in gesprek met de Britse regering om een oplossing te vinden.

Bij de finale op Wembley worden op zondag 11 juli 40.000 toeschouwers toegelaten. Dat geldt ook voor beide halve finales, eveneens in Londen. Voor veel andere zaken zijn de coronamaatregelen vanwege de verspreiding van de zogenoemde Delta-variant uit India verlengd tot 19 juli. Door die variant is het besmettingscijfer de laatste weken weer gestegen in Groot-Brittannië.

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar het Nederlands elftal zondag 27 juni zijn achtste finale speelt, gelden geen quarantaineverplichtingen voor EK-bezoekers. In de Puskás Arena zijn ruim 60.000 toeschouwers welkom. (ANP)

Op Wembley werd afgelopen zondag de groepswedstrijd Engeland - Kroatië (1-0) gespeeld. Foto Catherine Ivill / EPA

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Engeland en Schotland spelen voor de 115de keer tegen elkaar