Dode na instorten nieuwbouw Antwerpen, vijf vermisten

Nieuwbouw Hulpdiensten hebben negen gewonden onder het puin vandaan gehaald. Volgens de politie zijn nog vijf mensen vermist.
Op foto's is te zien dat in ieder geval de bovenste verdieping van de school in aanbouw is ingestort.
Op foto's is te zien dat in ieder geval de bovenste verdieping van de school in aanbouw is ingestort. Foto Brandweer Zone Antwerpen

In een nieuwbouwwijk in het zuiden van Antwerpen is vrijdagmiddag een schoolgebouw in aanbouw deels ingestort. Daarbij is één dode gevallen en zijn zeker negen personen gewond geraakt. Dat meldt de Antwerpse politie. Hulpdiensten hebben de gewonden onder het puin vandaan gehaald, acht van hen zijn er ernstig aan toe.

De politie laat aan de lokale krant Gazet van Antwerpen weten dat er nog vijf mensen vermist zijn en roept op om uit de buurt te blijven. De slachtoffers zouden bouwvakkers zijn die in en rond het gebouw aan het werk waren. De gemeente heeft het medisch rampenplan afgekondigd.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Op eerste beelden is te zien dat in ieder geval de bovenste verdieping van een school in aanbouw in de Jos Smolderenstraat is ingestort. Ook een stelling die tegen de school stond opgesteld is ingestort. De Antwerpse hulpdiensten werden rond 14.45 uur opgeroepen. In eerste berichten was sprake van tientallen gewonden. Op Twitter worden beelden gedeeld van de ravage net na de ramp.

Twitter avatar Majd_Khalifeh Majd Khalifeh Beelden momenten na de instorting in #NieuwZuid #Antwerpen
(Bron -Michel van den Brande) https://t.co/QEdS0n3UGB