Thuiskok

Sinaasappel-bessenscones

Voor op de brunch- of lunchtafel in het weekend. Verhit het bessensap en giet over de bessen in een kom. Laat wellen tot gebruik en dep dan droog. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwarm een eetlepel melk met een eetlepel suiker op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Bewaar om straks de scones mee te bestrijken. Meng de bloem, bakpoeder, de rest van de suiker en de sinaasappelrasp met een snufje zout goed door elkaar in een kom. Wrijf de boter door de bloem met je vingertoppen tot er fijne kruimels ontstaan. Voeg het ei, 30 ml van de melk en de uitgelekte en drooggedepte geweekte bessen toe en breng snel samen tot een bal. Voeg net zo veel melk toe tot er een zacht maar niet plakkerig deeg ontstaat. Kneed zo kort mogelijk. Druk het deeg op een bebloemd oppervlak tot een plak van ongeveer drie centimeter dik. Steek er een rondje uit met een steker. Druk daarbij in één keer de steker naar beneden en draai niet, dan rijzen de scones straks mooi recht omhoog. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat van de zoete melk. Bak de scones in 12 tot 15 minuten gaar en lichtbruin. Neem uit de oven en laat ze op een rekje afkoelen.