In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat China een succesvolle ruimtevlucht uitvoerde, ontmoette de Amerikaanse president Joe Biden zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin in Genève. Intussen werd voor het eerst in twaalf jaar tijd een Israëlische regering geïnstalleerd zonder Benjamin Netanyahu aan het hoofd.
Tijdens Finland-Denemarken, een van de eerste wedstrijden van het EK Voetbal, viel de Deense middenvelder Christian Eriksen plotseling neer. De voetballer moest gereanimeerd worden; achteraf bleek dat hij een hartstilstand had gehad. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met de Deen. Hij krijgt een inwendige defibrillator om toekomstige problemen te voorkomen.
Foto Friedemann Vogel / POOL / AFP
Even leek het erop dat Stéfanos Tsitsipás als eerste Griek ooit een grandslamfinale zou winnen, maar tennislegende Novak Djokovic stak daar een stokje voor. De Serviër won afgelopen week de finale van Roland Garros: zijn negentiende grandslamtitel.
Foto Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Demonstranten worden verjaagd met waterkanonnen in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. De protesten tegen de regering van president Iván Duque houden aan. Bij de demonstraties zijn waarschijnlijk al tientallen mensen om het leven gekomen.
Foto Juan Barreto / AFP
Politicus Gideon Sa'ar kust zijn vrouw Geula Even-Sa'ar in het Israëlische parlementsgebouw. Niet lang na het maken van deze foto zou Sa'ar worden beëdigd als minister van Justitie in de nieuwe regering onder leiding van Naftali Bennett. Hiermee komt een einde aan de twaalfjarige regeerperiode van Benjamin Netanyahu.
Foto Ariel Schalit / AP
Een bordeauxhond wordt getoond op een hondenshow in het Amerikaanse dorp Tarrytown (nabij New York). De jaarlijks georganiseerde Westminster Kennel Club Dog Show bestaat sinds 1877 en vindt normaal plaats in de stad New York. Vanwege de coronapandemie is het evenement dit jaar verhuisd naar de buitenlucht in Tarrytown.
Foto Kathy Willens / AP
Op deze luchtfoto zijn zo'n 11.000 afgestudeerden van de Central China Normal University van Wuhan te zien tijdens hun uitgestelde prijsuitreiking. De voormalige studenten hadden hun studie vorig jaar al afgerond, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus moesten de feestelijkheden uitgesteld worden.
Foto STR / AFP
Grafdelvers doen een dutje op een begraafplaats in de Indonesische stad Bandung op het eiland Java. Sinds eind mei neemt het aantal coronabesmettingen en -sterfgevallen weer toe in Indonesië.
FotoTimur Matahari / AFP
Deze week ontmoetten de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin elkaar in Genève. De twee presidenten noemden de top na afloop „constructief”, maar in feite werden er weinig concrete afspraken gemaakt.
Foto Patrick Semansky / AP
Een creatieve boer in het Chinese Shenyang heeft door verschillende rijstsoorten te kweken deze enorme tekening van vijf jonge Chinezen gecreëerd.
Foto STR / AFP
Aanhangers van de Ethiopische premier Abiy Ahmed wachten tot hij arriveert bij een campagnebijeenkomst in de stad Jimma. Volgende week gaan de Ethiopiërs naar de stembus om een nieuwe volksvertegenwoordiging te kiezen. De verkiezingen werden meermaals uitgesteld; eerst vanwege de pandemie en vervolgens vanwege het opgelaaide conflict in de provincie Tigray.
Foto Marco Longari / AFP
Een bezoeker van de Royal Ascot draagt een bijzondere gele hoed. Ieder jaar komen talloze prominente bezoekers zoals de leden van de Royal Family, socialites en andere bekendheden af op de beroemde paardenraces in het Engelse plaatsje Ascot, net buiten Londen.
Foto Peter Cziborra / Reuters
Marokkaanse militairen tijdens een oefening die ging over de omgang met biologische wapens. Marokko voert momenteel samen met de Verenigde Staten een reeks militaire oefeningen uit in het Noord-Afrikaanse land. Het project is African Lion gedoopt.
Foto Fadel Senna / AFP
Een Palestijnse demonstrant gooit een brandend projectiel in de richting van Israëlische militairen in de Gazastrook tijdens een demonstratie tegen de ultranationalistische vlaggenmars afgelopen week. Met die mars door Oost-Jeruzalem vieren Israëlische ultranationalisten jaarlijks de verovering van Oost-Jeruzalem in 1967. Dit is zeer gevoelig: Palestijnen zien Oost-Jeruzalem juist als hun hoofdstad.
Foto Mahmud hams / AFP
Het is sinds begin deze maand ineens erg druk in het Zuid-Afrikaanse dorp KwaHlati. Een inwoner van het dorp vond hier onlangs een steen die volgens hem een diamant is. Hij stelde zijn buurtgenoten op de hoogte en al snel ging het nieuws als een lopend vuurtje. De afgelopen weken zijn duizenden Zuid-Afrikanen naar het gebied getrokken om zelf ook diamanten te zoeken. Intussen wordt nog onderzocht of de gevonden stenen werkelijk diamanten zijn. De resultaten zullen naar verwachting half juli bekend worden.
Foto Phill Magakoe / AFP
Drie Chinese astronauten vlak voor hun vlucht naar ruimtestation Tiangong. Tang Hongbo, Nie Haisheng en Liu Boming vliegen met ruimteschip Shenzhou 12, dat automatisch zal aankoppelen aan de eerder gelanceerde basismodule Tianhe. Het drietal zal drie maanden in de ruimte verblijven. Het is de eerste bemande vlucht van China in vijf jaar tijd.
Foto Ng Han Guan / AP