Twee doden bij schietpartij in Duitse stad Espelkamp, schutter op de vlucht

Geweld Bij de schietpartij in Espelkamp zijn een man en een vrouw omgekomen. Over de aanleiding van het geweld is nog niets bekend. De dader is voortvluchtig.
Over de toedracht van de schietpartij in het Duitse Espelkamp bestaat nog veel onduidelijkheid.
Over de toedracht van de schietpartij in het Duitse Espelkamp bestaat nog veel onduidelijkheid. Foto A. Friedrichs/Hollandse Hoogte

Bij een schietpartij in het centrum van de Duitse stad Espelkamp zijn donderdag twee doden gevallen. Dat heeft de politie volgens Duitse media bekendgemaakt. De slachtoffers zijn een man en een vrouw. Of de dader en de slachtoffers elkaar kenden, is nog niet bekend. De dader is nog op de vlucht en is mogelijk bewapend.

Wat de aanleiding voor het schietincident was, is niet duidelijk. Volgens de Duitse krant Die Welt gaat de politie niet uit van een aanslag. Bild meldt dat er een speciale politie-eenheid (SEK) ter plaatse was in Espelkamp. Deze eenheid is onder meer gespecialiseerd in het uitvoeren van high risk-arrestaties.

In een poging de slachtoffers te redden, rukten de hulpdiensten massaal uit, waaronder een traumahelikopter. Dit mocht echter niet baten. De straat waarin het incident plaatsvond, is afgezet en er is veel politie op de been om naar de verdachte te zoeken. De stad Espelkamp ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, circa veertig kilometer ten noorden van Bielefeld. De gemeente telt bijna 25.000 inwoners