Thuiskok

Zalm met cranberry

Dosia Brewer geeft mee dat u ook blauwe bessen of bramen kunt gebruiken, voegt u er dan wat mosterd bij, is haar advies.

Verwarm de oven voor op 230 graden. Smelt de boter in een kleine pan en bak de ui op laag vuur in 5 minuten zacht en glazig. Voeg de wijn, koriander, 200 gram cranberry’s en een eetlepel honing toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot een dikke saus waarin je nog duidelijk de bessen ziet. Breng op smaak met zout, versgemalen peper, extra honing en eventueel wat citroensap. Hak een kwart van de dille fijn en meng door de saus. Leg de zalm op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk helemaal met een halve tot hele eetlepel honing. Bestrooi met peper en zout. Verdeel wat van het bessenmengsel over de zalm. Bedruppel met wat honing en verdeel er nog wat cranberry’s over. Bak in het midden van de oven 8 tot 10 minuten voor een niet al te gare zalm of wat langer voor een helemaal doorbakken zalm. Neem uit de oven en versier met de rest van de dille en wat extra cranberry’s. Warm de rest van de saus op en geef bij de zalm.